UA

Дротова або бездротова клавіатура

В залежності від того, надаєте ви перевагу дротовій або бездротовій клавіатурі – це може значно вплинути на продуктивність в ігрових сесіях, на естетику робочого місця та на те, як ви друкуєте в цілому.

Що таке дротова клавіатура

Очевидна різниця між дротовою та бездротовою клавіатурами полягає в тому, як вони підключаються до комп’ютера. З дротовою клавіатурою майже немає затримки передачі через те, що вона підключається безпосередньо дротом. Іншими словами, через USB (це майже все, що ми мали протягом 20 років після припинення використання старих PS/2 або Serial інтерфейси портів). Дротове підключення гарантує низьку затримку та ідеальну стабільність сигналу. В той час, як бездротова клавіатура підключається до вашого пристрою за допомогою радіочастот (РЧ) або технології Bluetooth. Менше кабелів для перегляду та керування, більше свободи пересування за допомогою клавіатури.

Що таке бездротова клавіатура

Як працює бездротова клавіатура? У більшості випадків ці периферійні пристрої йдуть з маленьким USB-ключом (донглом) для підключення до комп’ютера, або вони синхронізуються із вбудованим адаптеромBluetooth (іноді обидва). Коли ви натискаєте клавішу, клавіатура надсилає сигнал до приймача, який потім перетворює його на відповідний вхід на вашому екрані. Весь процес настільки швидкий, що більшість користувачів ніколи не помічають жодної затримки.

Чи можна використовувати бездротову клавіатуру для ігор?

Одне з найпоширеніших запитань користувачів — чи підходять бездротові клавіатури для ігор. Дротові клавіатури, як може підказувати традиційна мудрість, були кращим вибором з точки зору швидкості та перешкод принаймні для завзятого професійного геймера. Однак інновації в бездротових технологіях скоротили різницю. Дешевші бездротові клавіатури все ще не можуть зрівнятися, однак деякі справді висококласні бездротові клавіатури тепер пропонують час відгуку, який насправді кращий, ніж дротові – частота опитування USB до 8000 Гц замість звичайних 1000 Гц! Варто зазначити, що це стосується лише бездротових приймачів 2,4 ГГц. Bluetooth може забезпечувати лише швидкість опитування 125 Гц, чого все ще достатньо для невеликих додатків. Для повсякденних ігор або загального користування якісна бездротова клавіатура може запропонувати майже такий же досвід без будь-яких кабелів. Але конкурентоспроможні геймери, ймовірно, обирають дротові пристрої, щоб зменшити затримку вхідного сигналу та гарантувати відсутність падіння сигналу чи проблеми з акумулятором, коли це не потрібно.

Плюси знімних кабелів

Це переміщує нас до цікавої середини на ринку дротових клавіатур — моделей, які мають знімні кабелі з портом USB на самій клавіатурі. У них є кілька переваг. По-перше, це дозволяє легко транспортувати клавіатуру, не турбуючись про пошкодження кабелю. Знімний кабель також означає, що вам не доведеться міняти всю клавіатуру через несправний кабель.

Це також забезпечує певний рівень налаштування, оскільки користувач може легко підключати змінні кабелі різної довжини або стилю відповідно до дизайну робочого місця. Така функція особливо потрібна любителям механічних клавіатур. Це зараз у моді, і це не обов’язково з практичної точки зору, але спільнота вже кілька років була одержима спіральними кабелями «авіатор» із високоякісними роз’ємами.

Деякі клавіатури зі знімними кабелями також пропонують бездротову функцію. У таких випадках клавіатура зазвичай може заряджати акумулятор і спілкуватися з ПК через USB-кабель у дротовому режимі, повертаючись у бездротовий режим за бажанням.

Бездротові клавіатури – свобода та гнучкість

Бездротові клавіатури дають вам більше свободи щодо організації робочого середовища. Бездротова клавіатура може бути чудовим вибором, якщо ви хочете зменшити безлад на столі, працювати за декілька метрів від самого комп’ютера або друкувати на кількох пристроях. У деяких моделей можна підключити до 4 пристроїв (1 через дротовий USB RF і ще до 3 через Bluetooth). Це означає, що ви можете миттєво перемикатися між ПК, планшетом і смартфоном.

Проте більшість бездротових клавіатур мають кілька застережень. Термін служби батареї є ключовим моментом: деякі моделі потребують регулярного заряджання або навіть заміни батарей, тоді як інші працюють кілька місяців між заряджаннями. Крім того, хоча це рідко трапляється в реальному житті, бездротові клавіатури можуть мати незначну кількість зв’язків (здебільшого через перешкоди, коли занадто багато електронних пристроїв з’являється в одному місці).

Ергономіка та дизайн

Як дротові, так і бездротові клавіатури мають низку ергономічних конструкцій, які допоможуть вам зручніше друкувати протягом довгого робочого дня або вигравати під час ігрових сеансів. Однак є одна дизайнерська перевага: без необхідності розміщувати фіксований кабель на столі, користувачі можуть знайти більше варіантів розміщення бездротової клавіатури в естетично привабливий спосіб, особливо якщо миша також бездротова.

Ціна і значення

Менша кількість деталей означає, що дротові клавіатури загалом мають бути відносно дешевшими. Але, оскільки бездротові технології існують уже десятиліттями, не дивно, що розрив у ціні може бути дуже вузьким. Ви можете очікувати, що клавіатури високого класу нададуть деякі додаткові функції, зокрема програмовані клавіші, RGB-підсвічування та преміум-перемикачі.

Зробити свій вибір

Підсумовуючи, все залежить від особистого смаку, чи віддасте ви перевагу дротовій, чи бездротовій клавіатурі. Подумайте про ваш основний варіант використання, будь то ігри (звичайні чи професійні?), інтенсивний набір тексту чи просто звичайна робота за ПК? Під час налаштування подумайте про те, наскільки портативним має бути рішення та чи потрібно буде вам часто переміщати клавіатуру? Спробуйте чесно оцінити, чи важливі швидкість опитування та затримка, чи проблеми з підключенням можуть стати справжньою проблемою у вашому середовищі? Для бездротових опцій важливий термін служби батареї – чи можете ви регулярно заряджати клавіатуру чи навіть замінити батареї? Чи може додатковий кабель зіпсувати ваш ідеально чистий простір на робочому столі чи, навпаки, спеціальний знімний спіральний кабель може зробити обстановку яскравішою? Вибір у ваших руках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ВАМ ТАКОЖ МОЖЕ СПОДОБАТИСЯ
ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО СПІЛЬНОТИ LORGAR!

Насолоджуйтесь улюбленими іграми на високоякісному обладнанні. Транслюйте свій ігровий процес і записуйте відео за допомогою мультимедійних пристроїв високого класу. Спілкуйтеся зі своїми одноклубниками та друзями, записуйте подкасти з найкращою якістю звуку.

Де купити Lorgar у вашій країні>>>

Отримайте додаткові переваги

Зареєструйтеся сьогодні