UA

Що таке клавіатура RGB

Якщо ви геймер, ІТ-фахівець або просто любитель технологій, є великий шанс, що ви вже помітили на ринку клавіатури зі RGB підсвічуванням – вони існують уже більше десяти років. Але що таке RGB-клавіатура і чим вона відрізняється від своєї сестри із «райдужним підсвіченням»?

Що означає клавіатура RGB?

RGB (Red-Green-Blue) – це три основні кольори світла. RGB-клавіатура — це різновид клавіатури зі світлодіодним підсвічуванням, яка має можливість налаштувати та запрограмувати на передачу різних кольорів. Це не лише чудово виглядає та змінює відчуття вашого робочого простору на краще, але й може зробити вашу клавіатуру цікавішою для роботи та розваг.

Ігрова перевага

RGB-клавіатура означає, що вона буквально сяє в іграх. Дії, які можна відображати, зазвичай асоціюються з комп’ютерними іграми, і в багатьох іграх, сьогодні, також є підтримка в грі певних екосистем RGB від популярних виробників, які дозволяють клавіатурі реагувати на льоту. Уявіть, що ваша клавіатура блимає червоним, коли ви втрачаєте здоров’я, певні клавіші підсвічуються, щоб за потреби показати комбінації керування, або просто світлодіоди пульсують у ритмі фонової музики.

Деталі конструкції

Існують деякі міркування, які відрізняють RGB-клавіатури одна від одної способом підсвічування. По-перше, це розташування світлодіодів, на північ (над перемикачем) або на південь (під перемикачем), яке впливає на те, скільки світла проходить через ковпачки клавіш, залежно від того, яка легенда розміщена у верхній чи нижній частині. Також розповсюдженню світла може перешкоджати корпус перемикача. Перемикачі, створені з напівпрозорого або напівпрозорого матеріалу, добре підходять для RGB-освітлення, тоді як деякі перемикачі можуть блокувати більшу частину світлового потоку і легенда на клавішах буде виглядати темною.

Якщо ви один із тих, хто любить налаштовувати свою механічну клавіатуру, змінюючи кришки клавіш, то пам’ятайте, що на RGB-клавіатурі важливо вибрати клавіші, сумісні з підсвічуванням. Деякі відомі ігрові бренди продають такі набори клавіатур окремо від іншої серії, тоді як більшість «доступних» клавіатур на рівні ентузіастів, на жаль, не мають прозорих легенд. Отже, вибір не такий вже й широкий…

Не тільки обладнання

Не лише RGB грає значення у клавіатурах. Програмне забезпечення також має значення. Кілька виробників створили окремі екосистеми, що дозволяють синхронізувати RGB-освітлення на багатьох пристроях одного бренду. Ваша клавіатура, миша, гарнітура, монітор і навіть апаратне забезпечення всередині корпусу комп’ютера можуть підсвічуватися в унісон, щоб створити синхронний настрій.

З точки зору програмного забезпечення, ви зазвичай маєте супутню програму від виробника RGB-клавіатури, яка діє як центр керування для всіх налаштувань, пов’язаних із RGB чи ні. Там ви можете налаштувати світлові ефекти з власними колірними схемами. Деякі більш просунуті системи навіть реагуватимуть на те, що відображається на вашому моніторі і повторюють колірну схему робочого столу чи іншого програмного забезпечення на вашій клавіатурі.

RGB проти Rainbow

Справжні RGB-клавіатури не слід плутати з клавіатурами, які часто називають «райдужними». Хоча вони обидві можуть виглядати схожими через світлодіодне підсвічування, вони просто знаходяться на різних рівнях. Справжня RGB-клавіатура може незалежно регулювати колір і яскравість для кожної клавіші, вільно комбінувати мільйони кольорів і створювати різні світлові ефекти за допомогою програмного забезпечення. В той час, як «райдужна» клавіатура часто отримує лише кілька (іноді лише одну!) зони підсвічування для всього пристрою та фіксований, але різнокольоровий сценарій підсвічування.

Ці клавіатури зазвичай мають кілька попередньо визначених кольорових шаблонів, які неможливо змінити або принаймні не можуть надати користувачам можливості глибокого налаштування. Таким чином, замість повного контролю користувача над поведінкою кожного окремого світлодіода, є щось на кшталт «7 одноколірних варіантів підсвічування плюс 2-3 вбудовані ефекти, такі як кольорова хвиля».

Очевидно, райдужне освітлення дешевше у виготовленні як на апаратному, так і на програмному рівнях. Тому воно, зазвичай, з’являється на нових тестових товарах для тих, хто хоче додати кольору своєму продукту з обмеженим бюджетом.

RGB-клавіатури розглядаються, як правило, як ігрова периферія. Однак вони також мають свої переваги, коли справа доходить до інструментів продуктивності. Наприклад, програмісти можуть використовувати різні колірні теми для виділення комбінацій клавіш у середовищах розробки. Те саме стосується відеоредакторів, 3D-художників і майже будь-якого професіонала. І якщо RGB сам по собі не є вашою чашкою чаю, розумно використовувати рівномірне біле або жовте освітлення або навіть вимкнути всі світлодіоди, крім тих, які використовуються для позначення комбінацій клавіш. До речі, незалежно від того, який колір ви використовуєте, клавіатури з підсвічуванням — це рішення, яке справді допоможе друкувати в темряві. А це означає, що будь-хто, хто використовує текстовий процесор або переглядає веб-сторінки, уже може скористатися перевагами RGB-клавіатури. Не потрібно думати про себе як про завзятого гравеця або ІТ-спеціаліста, щоб оцінити таку покупку.

Не судіть за обкладинкою… Отож, за освітленням!

Майте на увазі, що, незважаючи на те, що RGB-освітлення стало популярним, це не означає автоматично, що продукт із ним є першокласним в інших сферах. Більше того, переважна більшість механічних клавіатур для ентузіастів взагалі не мають RGB-підсвічування, оскільки це просто не було пріоритетом для виробника. Те ж саме стосується пристроїв, призначених для професіоналів.

Однак RGB-клавіатура, зазвичай, може стати чудовим доповненням до ваших налаштувань, незалежно від того, серйозний ви геймер, який бажає отримати захоплюючий досвід, або просто шукаєте щось, щоб оживити робочий стіл, особливо вночі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ВАМ ТАКОЖ МОЖЕ СПОДОБАТИСЯ
ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО СПІЛЬНОТИ LORGAR!

Насолоджуйтесь улюбленими іграми на високоякісному обладнанні. Транслюйте свій ігровий процес і записуйте відео за допомогою мультимедійних пристроїв високого класу. Спілкуйтеся зі своїми одноклубниками та друзями, записуйте подкасти з найкращою якістю звуку.

Де купити Lorgar у вашій країні>>>

Отримайте додаткові переваги

Зареєструйтеся сьогодні